Javno Zdravstvo

Služba za javno zdravstvo

Prati i analizira zdravstveno-statističke pokazatelje za Županiju
Osnove prikupljanja zdravstveno-statističkih pokazatelja su praćenje sustava zdravstvene zaštite i praćenje zdravstvenog stanja stanovništva sa ciljem evaluacije i unaprjeđenja kvalitete zdravstvene zaštite.
U tu svrhu se:
- prikupljaju i kontroliraju statistič- ki izvještajni obrasci iz primarne, polikliničko konzilijarne i bolničke zdravstvene zaštite temeljem kojih se prati broj osoba u zdravstvenoj skrbi, posjeti i pregledi, razlozi posjeta, morbiditet, preventivni sistematski pregledi, bolničko liječenje i dr.
- prati mortalitet preko DEM-2 obrazaca koji sadrže potvrdu o smrti i izvješće uzroku smrti
- daju stručno metodološke upute zdravstvenim djelatnicima vezano za izvještajne obrasce

- provodi mjere zdravstvenog odgoja i prosvjećivanja u cilju zaštite i unaprjeđenja zdravlja stanovništva, sprječavanja i ranog otkrivanja bolesti

- koordinira i sudjeluje u provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva i i Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Sajam zdravlja

20 sajam zdravlja 2016

Kontaktirajte nas

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije

  • Zavod Vinkovci: 032 370 428
  • Ispostava Vukovar: 032 413 179
  • Ispostava Županja: 032 833 834
  • Sanitarne iskaznice Vinkovci: 032 373 947
  • Higijenski minimum Vinkovci: 032 370 902
  • Školska medicina Vinkovci: 032 370 901
  • Nacionalni programi: 0800 9999 02

Uvodna riječ

Poštovani posjetitelji,
dobro došli na stranice Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Nadamo se kako će Vam ove stranice približiti djelatnosti i usluge naše ustanove i pomoći Vam u pronalaženju informacija i savjeta korisnih za očuvanje i unaprjeđenje Vašega zdravlja.

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije je zdravstvena ustanova nastala podjelom bivšeg Medicinskog centra na tri zdravstvene ustanove, Bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo. Zavod je započeo sa radom u siječnju 1997. godine i od tada provodi svoju javnozdravstvenu djelatnost na području cijele Županije.

Pročitaj više...