Cijepljenja

Epidemiološka služba vrši cijepljenja izvan Programa obveznih cijepljenja i to skupine ili pojedince pod povećanim rizikom od slijedećih bolesti:

Hepatitisa B (zdravstveni djelatnici i ostale osobe pod povećanim rizikom od infekcije)

Pneumokokne bolesti (splenektomirane osobe, osobe s imunodeficijencijama, zloćudnim bolestima, teškim kroničnim bolestima pluća, bubrega i jetre, prirođenim srčanim greškama, kroničnim metaboličkim bolestima)

Bjesnoće (preekspozicijsko i postekspozicijsko cijepljenje)

Krpeljnog meningoencefalitisa (osobe koje su na svom radnom mjestu, odnosno zbog svojih slobodnih aktivnosti pod većim rizikom od infekcije)

Žute groznice, hepatitisa A, meningokokne bolesti, trbušnog tifusa, kolere (putnici u zemlje u kojima postoji povećani rizik od infekcije, osobe u kontaktu, ostale osobe prema epidemiološkim indikacijama)

Epidemiološka služba ZZJZ nabavlja i distribuira cjepiva iz Programa obveznih cijepljenja (Kalendar cijepljenja) te ostala cjepiva izvan Programa (cjepivo protiv gripe). Također provodi nadzor nad cijepljenjem te pruža savjetodavnu pomoć ukoliko je ona cjepiteljima potrebna.

Kontakti (epidemiološke službe)

Sajam zdravlja

20 sajam zdravlja 2016

Kontaktirajte nas

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije

  • Zavod Vinkovci: 032 370 428
  • Ispostava Vukovar: 032 413 179
  • Ispostava Županja: 032 833 834
  • Sanitarne iskaznice Vinkovci: 032 373 947
  • Higijenski minimum Vinkovci: 032 370 902
  • Školska medicina Vinkovci: 032 370 901
  • Nacionalni programi: 0800 9999 02

Uvodna riječ

Poštovani posjetitelji,
dobro došli na stranice Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Nadamo se kako će Vam ove stranice približiti djelatnosti i usluge naše ustanove i pomoći Vam u pronalaženju informacija i savjeta korisnih za očuvanje i unaprjeđenje Vašega zdravlja.

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije je zdravstvena ustanova nastala podjelom bivšeg Medicinskog centra na tri zdravstvene ustanove, Bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo. Zavod je započeo sa radom u siječnju 1997. godine i od tada provodi svoju javnozdravstvenu djelatnost na području cijele Županije.

Pročitaj više...