Na poziv međunarodne organizacije za rekreaciju (Sport za sve) svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta se obilježava Svjetski dan hodanja.

Inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja, svake prve subote u listopadu, pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Nacionalni dan hodanja obilježit će se 02. listopada 2021. godine, u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Ove aktivnosti provest će se isti dan u subotu 02. listopada u svim županijama Republike Hrvatske uključujući i Vukovarsko-srijemsku županiju.

 Pridružite nam se u Parku Lenije u subotu 02. listopada 2021. godine u 17.00 sati.

Aktivno obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provodi se s ciljem poticanja građana, prije svega onih koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Aktivnost će se održati u skladu s važećim preporukama Stožera civilne zaštite.