Od 1. do 7. listopada povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja želja nam je, uz podizanje svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, poslati poruku i o važnosti provedbe zdravih stilova života i provođenja vremena na otvorenom u svrhu očuvanja zdravlja majke i djeteta.

Dojenje je najprirodniji način hranjenja djeteta koje ima niz povoljnih utjecaja na dijete poput manje učestalosti alergijskih bolesti, bolesti dišnog, probavnog i mokraćnog sustava, manjeg rizika od pojave leukemije i limfoma u dječjoj dobi, šećerne bolesti ovisne o inzulinu, pretilosti u dječjoj i odrasloj dobi, daje djetetu osjećaj topline i sigurnosti te pomaže ostvarivanju emocionalne povezanosti između djeteta i majke. Isto tako ima povoljne učinke i za majku poput bržeg oporavka od poroda, manju učestalost karcinoma dojke i jajnika, manji rizik pojave kroničnih bolesti poput kardiovaskularnih bolesti i šećerne bolesti, reumatoidnog artritisa te povoljno utječe na psihičku stabilnost majke.

Dojenje u javnosti i provedba zdravih stilova života dostupniji su uz klupe za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo!